Skin care routine wordt beloond!

Een skin care routine beginnen is makkelijk

Iets beginnen is makkelijk. Dat geldt voor heel veel dingen, in het bijzonder voor een nieuwe skin care routine. Tenslotte word je dagelijks gebombardeerd met een stortvloed van reclame via socials, TV, e-mails en billboards. Bovendien belooft elke reclame je opnieuw dat juist dat éne unieke ingrediënt je leven gaat veranderen. Daardoor kom je heel makkelijk in de verleiding om weer wat nieuws te proberen. Als iets immers kenmerkend is voor deze tijd, dan is het wel dat wel bij de waan van de dag leven en alles vluchtig is.

Goede voornemens

Huidverzorging is nu typisch zo’n onderwerp dat vaak voorbij komt wanneer je goede voornemens hebt. En wanneer je de zaken helemaal anders aan wilt gaan pakken. Je bent enthousiast, hebt je helemaal ingelezen en dit keer weet het zeker; deze skin care routine past 100% bij jou en je gaat ‘m volhouden! Klinkt herkenbaar? Waarom is dan toch zo lastig om consequent je voornemens vast te houden en uit te voeren? Misschien komt dat door de belangrijkste twee ingrediënten van elke huidverzorging… consistentie en geduld.

Consistentie en geduld

Oei, dat zijn twee héél lastige woorden anno 2023… Want als er één eigenschap is, waarvan we nog maar weinig hebben, dan is het wel geduld! En consistentie? Was dat niet een of ander virus? We leven helaas in een tijd waarin de meeste mensen onder invloed van social media een extreem korte interessespanne hebben. We hebben een constante zucht naar endorfine shots en kunstmatige geluksmomentjes en dát is nu precies hoe het niet werkt met huidverzorging. Er bestaan geen wondermiddeltjes waarmee je instant succes boekt en waarmee je van de ene op de andere dag een merkbaar gezondere huid hebt. En de merken die je dat beloven… tja…

Consistente skin care wordt beloond

Consistentie is de sleutel tot een gezonde huid. Wanneer je met een nieuw routine voor je gezichtsverzorging begint, heeft je huid tijd nodig daaraan te wennen. Sommige ingrediënten werken nu eenmaal niet zomaar in een dag, maar beïnvloeden je huid geleidelijk. Soms moet je huid afkicken van een eerder gebruikt product. En vaak moet je zelf ook geleidelijk merken hoe vaak en en hoeveel je een bepaald product moet toepassen. En vergeet vooral niet de invloed die de combinatie en mogelijke wisselwerking met andere kan hebben en de volgorde van aanbrengen. Uiteindelijk is één ding zeker; geduld en een consistente skin care routine worden beloond.

Dore Skin Care Routine
0